Therapiehond

 

In april 2019 heb ik, Boke en Polly een cursus gedaan bij Happy Tails in Beerzeveld om kinderen en volwassen te helpen met problemen door het inzetten van een therapiehond. Hierin zijn Boke en Polly goed gekeurd. Ik mag aan het werk als therapiehond begeleider.

 

Boke wil ik gaan inzetten voor volwassen en kinderen met een lichamelijke beperking door bv een trauma. Omdat Boke blind is maar ondanks haar handicap nog heel veel wel kan, kan zij als therapiehond hierin veel betekenen. Met mijn achtergrond als verpleegkundige zorg ik voor mijn professionele aandeel. 

 

Polly wordt ingezet voor kinderen en volwassenen met een hondenfobie. Niks vervelender is het als je bang bent voor honden. Je komt honden overal tegen. De eerste afspraak gaat altijd zonder honden. Er komt pas een hond in beeld als degene dat zelf aangeeft er aan toe te zijn. Samen met Polly gaan we daarna spelenderwijs aan het werk. Op een zeer ontspannen manier en vooral relax. Het is niet de bedoeling dat honden leuk gevonden worden. Maar vooral dat de angst gereduceerd wordt en dat degene weet wat hij/zij wel of niet moet doen als hij/zij honden tegenkomt.

 

Pip wordt met name ingezet bij kinderen en volwassenen die al verder zijn in hun angst te overwinnen voor honden. 

 

 

Mochten er vragen of belangstelling zijn. Neem dan contact met ons op.