Het is een uitdaging om de goede combinatie van ouders te vinden voor onze Chebo pups. Als een teefje loops is meld ik dit aan de fokleiding van de Eru-canis vereniging. Zij gaan kijken welke reuen het beste bij de teef passen. Ze letten dan op erfgezondheid en inteelt. Erg belangrijk natuurlijk. Soms kan het zijn, dat er maar 1 of 2 reuen in aanmerking komen. Vaak vind de dekking plaats bij de dekreu. Maar soms wil de dekreu eigenaar ook naar de teef toe. Het is van belang het goede dekmoment te bepalen. Vaak doe ik dat via een progesterontest. Maar dit zegt niet alles.

 

Als de dekking lukt volgt er na 28 dagen een echo. Hierop is te zien dat de teef zwanger is. De hoeveelheid pups echter niet. Dat kan pas op het laatst van de zwangerschap door een röntgenfoto. Dit doe ik echter niet standaard. 

 

Na een zwangerschap van rond de 63 dagen worden de pups geboren en hebben een eigen kraamkamer. Elke dag worden ze gewogen en het gewicht wordt in een groeicurve gezet om hun nauwlettend in de gaten te houden. Na ongeveer de 10e dag gaan de ogen open. Als ze 3 weken oud zijn gaan ze voor het eerst naar buiten. Ook mag er dan pas voor het eerst bezoek komen. Niet eerder in verband met infecties maar natuurlijk ook voor de rust voor moederhond en pups. De weken erna gaan de pups steeds vaker naar buiten. In huis maar ook buiten zijn steeds weer uitdagende voorwerpen te vinden. Van lege flessen, wipwap tot een heuse evenwichtsbalk. Nachts zijn de kleine chebo's altijd binnen te vinden. Ook met slecht weer laten we de pups natuurlijk niet buiten, maar zorgen we voor mooie en droge plek waar veel gespeeld en gerend kan worden. 

 

De pups groeien op in huiselijke kringen. Krijgen veel aandacht van kinderen en na de 6e week (ze zijn nu geënt) ook met andere honden. Ook socialiseren we de pups op school en met zoveel mogelijk andere situaties.

 

De pups worden op tijd ontwormd en ingeënt. In de 6e week gaan ze allemaal naar de dierenarts. De Chebo's worden allemaal nagekeken en worden gechipt. Ze krijgen hun hondenpaspoort mee. Natuurlijk komen ze van de Eru-Canis vereniging ook langs om de kleine chebo's te beoordelen. Daarna krijgen ze hun stamboom.

 

De pups gaan pas na de 8ste week mee naar de nieuwe eigenaren.

 

Wilt u in aanmerking komen voor een chebo van ons maak dan een afspraak met ons. Wij gaan altijd met de nieuwe eigenaren rond tafel. We vinden het erg belangrijk dat onze chebo's een goed tehuis krijgen. Mochten we op het moment geen pups hebben dan zijn er eventueel nog andere mogelijkheden. Mocht u hier meer informatie willen hebben neem dan met ons contact op.