Worp D

Worp D is een voor mij maar ook voor onze vereniging een belangrijke worp. De eerste Chebo's zijn namelijk geboren. Maanden van voorbereidingen en veel medewerking van mensen uit de Eru-Canis vereniging. Samen hebben we bereikt dat de eerste Chebo's geboren zijn. Omdat het erg belangrijks is goed te starten met de vereniging maar ook met de eerste worp. Voor Polly waren er mede daarom  maar 2 Chebo reu's ter beschikking. Een belangrijk punt van mijn kant (maar mede ook van de Eru-Canis vereniging) is de erf gezondheid. Op een afstand van 450 km waren de 2 Chebo reutjes te vinden. De eigenaren van Goya waren gelukkig bereid naar Nederland te houden. Polly heeft het nog wel even spannend gehouden maar is gelukkig op 19 augustus 2016 gedekt. Zo zie je maar weer. De natuur laat niet met zich sollen.

 

Maar de dekking is geslaagd. In de echo die volgt laat zien dat Polly zwanger is. En na een dracht van precies 9 weken worden de eerste Chebo's probleemloos geboren.

 

20 oktober 2016 zien 6 kleine Chebo's het levenslicht. 3 reutjes (DJ, Donder en Dibbus van de Nijenhaer) en 3 teefjes (Dieze, Djill en Dindy van de Nijenhaer) 

Het is een geweldige tijd. De pups zijn in 8 weken opgegroeid tot pups die al het een en ander kennen. Daar steken we ook veel tijd in. Vanaf de derde week gaan de pups langzamerhand steeds meer naar buiten. Daar staat veel speelgoed. Oa een wipwap en evenwichtsbalk. Allemaal ter ontwikkeling  van de pup.

 

Na 8 weken zijn de pups het nest uitgevolgen naar de nieuwe eigenaren. 6 nieuwe gezinnen waarbij de pups het allemaal super getroffen hebben!

 

 

 

 

 

Goya vom Krahental

 

 

 

 

 

 

Polly von der Villa kunterbunt

 

 

 

 

 

De eerste Chebo die het nest hier op de Nijenhaer het erf verlaat is DJ van de Nijenhaer. DJ verhuisd naar Ommen. DJ blijft ook DJ heten.

 

 

 

Dindy van de Nijenhaer verhuisd dezelfde dag naar Rossum. Dindy blijft ook Dindy heten.

 

 

Ook Donder van de Nijenhaer verlaat deze dag het nest en gaat wonen in Enschede. Ook Donder behoudt zijn eigen naam. 

 

 

 

Djill van de Nijenhaer vliegt uit naar onze Oosterburen. Djill gaat naar een goede erkende fokker van Chebo's in Duitsland. Als alle keuringen goed zijn gaat Djill ook voor nageslacht zorgen.

 

 

Dibbus (Scooby) van de Nijenhaer verhuisd naar een nieuw gezin in Maasbree

 

 

Dieze van de Nijenhaer verlaat het nest en vliegt uit naar Boskamp. Dat is dichtbij Olst.