H Worp

Het is alweer een tijdje geleden dat de pups zijn weg gegaan. Met alle pups gaat het super goed. Enkele honden alweer terug gezien. Wat superleuk!! 

 

Hieronder de foto's met de gezinnen waar de pups naar toe zijn gegaan! 

Happy van de Nijenhaer heet nu Dory en woont in Haarlem
Happy van de Nijenhaer heet nu Dory en woont in Haarlem
Huub van de Nijenhaer heet nu Tukker (uit Tukkerland!!) en woont in Uitgeest.
Huub van de Nijenhaer heet nu Tukker (uit Tukkerland!!) en woont in Uitgeest.
Hazel van de Nijenhaer heet nu Mickey en woont in Rheezerveen
Hazel van de Nijenhaer heet nu Mickey en woont in Rheezerveen
Hope van de Nijenhaer heet nu Nova en woont in Eijsden
Hope van de Nijenhaer heet nu Nova en woont in Eijsden
Zoals je kunt zien is Boomer ook al een stukje groter. Hij is pas met 15 weken uitgevlogen zoals in Europa de regel is.
Hero van de Nijenhaer heet nu Boomer en woont in Blender (Duitsland)
Hachi van de Nijenhaer blijft Hachi heten en is in Losser gaan wonen
Hachi van de Nijenhaer blijft Hachi heten en is in Losser gaan wonen
Hunter van de Nijenhaer heet nu Finley en woont net zoals zijn broertje Hachi in Losser
Hunter van de Nijenhaer heet nu Finley en woont net zoals zijn broertje Hachi in Losser
Harper van de Nijenhaer heet nu Yuki en woont in Apeldoorn
Harper van de Nijenhaer heet nu Yuki en woont in Apeldoorn
Harvey van de Nijenhaer heet nu Frenkie en woon in Middenbeemster
Harvey van de Nijenhaer heet nu Frenkie en woon in Middenbeemster

19 maart 2023

 

De pups zijn nu alweer 7 weken. De allerlaatste week dat de pups hier zijn is ingegaan. We zijn al een beetje bezig met het afscheid. Vanuit de vereniging is Angelika Ostendarp geweest om de pups te beoordelen en er zijn geen bijzonderheden vastgesteld. Alle stambomen zijn binnen. De bakken zijn alweer gevuld met van alles en nog wat van de fokkers voor de pups en hun nieuwe eigenaren. De pups hebben nieuwe riempjes gekregen en het voer staat klaar om mee te nemen. De afgelopen week is snel gegaan. Er is nu een soort regelmaat ontstaan en dat is zeer prettig. Daardoor zijn ze bijna zindelijk op enkele plasjes en poepjes na. ook nachts gaat het heel goed en wordt er binnen weinig tot niet geplast of gepoept. Dit scheelt heel wat schoonmaakwerk. De pups weten dat ze op vaste tijden naar buiten gaan en houden zo vanzelf het nest schoon. Afgelopen week is er alweer behoorlijk gesocialiseerd en gehabitueerd. De pups hebben kennis gemaakt met koeien, schapen, paarden, auto's trekkers, vrachtwagen, vreemde mensen, kleine kinderen ect ect. Natuurlijk gaan we daar volgende week nog mee verder. Het plan is om nog naar het bos te gaan. Naar een zorgboerderij en een school. Dan gaan vrijdag de eersten weg. De nieuwe pup eigenaren weten inmiddels welke pups ze krijgen en ze gaan door het hele land. 

Happy
Happy
Huub
Huub
Hazel
Hazel
Hope
Hope
Hero
Hero
Hachi
Hachi
Hunter
Hunter
Harper
Harper
Harvey
Harvey

12 maart 2023

 

De pups zijn inmiddels 6 weken oud. Zij zijn afgelopen vrijdag allemaal naar de dierenarts geweest. Allemaal gecontroleerd en natuurlijk geënt en gechipt. Ze worden steeds groter (kijk maar eens op de foto's!) en ondernemen steeds meer. Als het weer het toelaat zijn ze regelmatig buiten in de tuin. Ze gaan in ieder geval altijd op vaste tijden om de zindelijkheid te trainen. Dat gaat steeds beter. Ze drinken nog steeds wat bij moeder (het toetje!). Op 4 momenten per dag krijgen ze brokjes. In een bakje maar ik strooi ook regelmatig voer op de grond tussen handdoeken of dekens ect om het snuffelen te bevorderen. Vanaf nu gaan we steeds meer doen om de pups te socialiseren! Dus we gaan nog wat bezoekjes afleggen!! Als het lukt leg ik het allemaal vast op de camera!

Happy
Happy
Huub
Huub
Hazel
Hazel
Hope
Hope
Hero
Hero
Hachi
Hachi
Hunter
Hunter
Harper
Harper
Harvey
Harvey

5 maart 2023

 

De pups zijn nu al iets meer dan 5 weken bij ons. De langste tijd bij ons zit erop. Als ik daar aan denk voelt het niet goed. Ik moet over 3 weken alweer afscheid nemen van deze geweldige leuke lieve pups. Aan de andere kant heb ik 9 geweldige gezinnen waar de pups naar toe gaan. 1 pup blijft tot en met 15 weken bij ons want deze gaat naar Duitsland. Ivm alle regels omtrent hondsdolheid mogen ze na 15 weken over de grens. Heel eerlijk vind ik het niet erg dat er 1 pup wat langer blijft. 

De pups zijn ondertussen hard gegroeid, qua gewicht maar ook ten aanzien van hun ontwikkeling. Ondanks het koude weer gaan ze regelmatig naar buiten. Dat vinden ze heerlijk en dartelen overal naar toe. Ook mogen de pups dan in de tuin. Voor het fotomomentje zijn er daar foto's gemaakt. Wat zijn het creatievelingen!! Kijk maar eens en geniet van de pups!!

Happy
Happy
Huub
Huub
Hazel
Hazel
Hope
Hope
Hero
Hero
Hachi
Hachi
Hunter
Hunter
Harper
Harper
Harvey
Harvey

26 februari 2023

 

Afgelopen vrijdag waren de pups alweer 4 weken oud. Het zijn nu echte hondjes aan het worden. Ze blaffen, spelen, rennen en slapen veel. Het is heerlijk genieten van dat kleine grut. De eerste kijkdag voor de nieuwe eigenaren (die konden komen) is ook al geweest. Dit was een geweldige middag. Ik heb alleen maar gelukkige mensen gezien. Ook de pups hebben genoten van al die aandacht. Eerst was het wel wat vreemd, allemaal andere geluiden en geuren. Maar ook dit hoort bij het socialiseren! Het aankomend weekend is er weer een kijkdag. Er zijn weer gisteravond weer foto's gemaakt. Dat is elke week wel weer een uitdaging! Daarom zijn de foto's niet altijd scherp!

Happy
Happy
Huub
Huub
Hazel
Hazel
Hope
Hope
Hero
Hero
Hachi
Hachi
Hunter
Hunter
Harper
Harper
Harvey
Harvey

19 februari 2023

 

De pups zijn nu al iets meer dan 3 weken oud! Allemaal doen ze het heel erg goed en ontwikkelen ze zich zoals het hoort. Langzamerhand zijn we ze aan het bijvoeren om het ook voor moeder Pip het makkelijker te maken. In het begin is dat een bende maar zo langzamerhand gaat dit steeds beter. We krijgen ook steeds meer geluid van de pups te horen. Ze grommen en blaffen steeds meer. Ook het spelen met elkaar wordt elke dag meer. We gaan steeds meer met de pups doen om het socialiseren te optimaliseren. Stofzuigen, televisie geluiden en als gewoon de bel gaat zijn dingen waar de pups nu aan wennen. Dit gaan we langzamerhand steeds meer uitbreiden! Kijk eens naar onderstaande foto's! Ik zie steeds meer bruine kleuren! jullie ook??

Happy
Happy
Huub
Huub
Hazel
Hazel
Hope
Hope
Hero
Hero
Hachi
Hachi
Hunter
Hunter
Harper
Harper
Harvey
Harvey

12 februari 2023

De pups zijn nu iets meer dan 14 dagen oud. En wat hebben ze zich ontwikkeld. Alle oogjes zijn open en kunnen langzamerhand steeds meer van deze wereld zien. Ook lopen ze steeds beter en laten ze zich heel goed horen als moeder in de buurt is. Ze drinken allemaal goed en groeien gestaag door. Wat en ontwikkelingen deze week. Per dag zie je verschil!! Ook Pip is en blijft een chille moeder. Voor haar wordt het steeds intensiever om alle pups te voeden! Ze voedt alle 9 pups nog steeds tegelijk. Ondanks dat de pups steeds meer poepen en plassen houdt ze het nest goed schoon. Om haar meer ruimte te bieden dan in de werpkist gaan de pups overdag al naar de woonkamer. Hier gaan we al bezig met het zindelijk maken van de pups! De onderstaande foto's zijn gemaakt net na het voeden. Ze waren nog moe met een vol buikje! 


5 februari 2023

De eerste week zit er alweer op! En alle complimenten voor Pip. Hoe instinctief zeker zij haar pups (op)voed heb ik alle respect voor. Wat een chille moeder. Ze gaat er naar toe als ze denkt dat dat moet en laat ons weten dat zij naar de pups wil. Geweldig. 

De pups hebben al een hele ontwikkeling gemaakt deze week. Zo hebben de meesten hun geboortegewicht al verdubbeld en zie ik toch al wel wat bruine vlekjes her en der!! Hoe gaan ze eruit zien?? Geen idee. We moeten deze toverballen gewoon afwachten.... 

Ik zie ook al dat de oogjes bij enkele wat open gaan. Volg het hier! Volgende week komt er weer een update! 


Mag ik aan jullie voorstellen.........


27 januari 2023

 

De pups zijn geboren. De bevalling is niet zo verlopen zoals we verwacht hadden. Woensdag 25 januari is eigenlijk de bevalling langzaam begonnen. Maar telkens kwam er een pauze en zette de bevalling niet door. Ook kwamen er geen persweeen. Daarom zijn we vrijdagmorgen 27 januari naar de dierenarts gereden. Door middel van een echo kwamen we erachter dat de pups het goed doen maar de zwangerschap had Pip zo verzwakt dat ze geen gewone bevalling meer aan kon. Daarom is besloten tot een keizersnee. 9 pups ademde dus de eerste lucht binnen bij het dierenziekenhuis in Oldenzaal. Met Pip ging het al snel beter en in het weekend is alles heel goed gestabiliseerd. De pups (4 teefjes en 5 reutjes) drinken allemaal goed en komen aan in gewicht. Ook Pip krijgt extra eten en drinken wat ze heel graag opeet. Heel snel komen hier de foto's van de pups op te staan!


27 december 2022

 

Uit de echo blijkt, en er waren al grote vermoedens, Pip is zwanger. Pip heeft meer trek maar laats morgens echter de brokken staan. Zwangerschapsmisselijkheid! En ja ook dieren hebben daar last van. 

 

Eind januari is ze uitgeteld. En natuurlijk houden we jullie hier ook op de hoogte!!


Eind november zijn we met Pip afgereisd naar Bremen. Pip is loops en volgens de dierenarts op het beste moment voor een geslaagde dekking. Er volgt een ontspannen heenreis en als we later bij de dekreu zijn heeft, zijn ze er samen al snel uit. Er is echte liefde! 

 

Samen hebben we er een leuk weekend van gemaakt. Nu maar hopen dat de liefde bekroond wordt!!


De ouders

 

Vader: Hermann van Rollbach (Roepnaam Leo) 

Moeder: Fraulein Souris Baby Andrea vom Silbermond (Roepnaam Pip) 

 

Op de foto hiernaast staan de trotse ouders van het nestje. Leo links en Pip rechts. 

 

 

 

 


Hieronder staan nog meer foto's. Rechtsonder is een foto van Pip de rest van Leo.