Er zijn geen pups meer vrij van deze worp!!


Hier volgt informatie over de G worp welke geboren is op 27 maart 2021. Wekelijks volgt er een nieuwe update met foto's. 


16 mei 2021

 

Vandaag is papa op bezoek geweest. Samen met zijn eigenaren en maatje Pille. Het was een gezellige ontmoeting. Echter papa vindt het opvoeden echt voor de moeder. Zelfs een fotoshoot met pups is niet aan de orde. Maar we hebben wel samen mooie foto's kunnen maken. De pups zijn hier nog ongeveer een week. We zijn volop bezig met het verder socialiseren van de pups.....


12 mei 2021

 

Vandaag zijn we met alle pups en moeder naar Drachten geweest. Er is namelijk een vermoeden dat 1 pup (Gwenn) doof is. Of niet goed hoort. Om dit te onderzoeken wordt er een BAER test afgenomen bij alle pups. Dit heeft 2 redenen. Te onderzoeken of Gwenn inderdaad doof is en te kijken of er nog meer pups eenzijdig of tweezijdig doof zijn en/of mama misschien ook eenzijdig doof is. Dit om te kijken of er eventueel een erfelijk deel bij zit of dat het een foutje der natuur is. Er zijn maar 4 dierenartsen die dit in Nederland doen. Vandaar dat we helemaal naar Drachten moesten. Alle pups en moeder moeten voor dit onderzoek onder narcose en worden aan elektroden gelegd. Daarna krijgen ze oordopjes in. Hier worden geluiden verspreidt die als het goed is opgevangen worden. Deze worden uitgedrukt in een grafiek. Uit het onderzoek bleek dat Gwenn helemaal doof is. Dit hadden we verwacht. Gelukkig kunnen we wel vermelden dat verder alle pups en moeder goed kunnen horen. Daar zijn we wel weer heel blij mee. We vinden het erg belangrijk dat we verantwoordelijk fokken met onze honden. Meten is weten.....

Voor Gwenn is er een heel goed thuis gevonden. In samenwerking met natuurlijk de nieuwe eigenaren maar ook met Hondenschool Happy Tails uit Beerzeveld gaan we Gwenn zo goed mogelijk opvoeden tot een heerlijke sociale huishond!! 

Mama tijdens het onderzoek.
Mama tijdens het onderzoek.
Gismo tijdens het onderzoek
Gismo tijdens het onderzoek

9 mei 2021

 

Hier de foto's van de 6e week!! Zijn ze niet gegroeid???? Nog 2 weken en dan vliegen ze alweer uit!


2 mei 2021

 

Nu de pups 5 weken oud zijn kunnen ze al veel meer. Het zijn nu echte kleine hondjes die rennen, blaffen, bijten en stoeien met elkaar. Dat laatste gaat steeds meer gebeuren en is ook erg belangrijk. Moeder let nog steeds goed op haar pups maar langzamerhand wel steeds minder voeden. De pups krijgen steeds iets meer puppyvoer. De aankomende weken gaan we er steeds meer op uit. In de doggyride gaan we op pad. Zo is het veilig voor hun om de wereld te verkennen. Hieronder de wekelijkse foto's24 april 2021

 

Vandaag zijn de pups precies 4 weken. Over 4 weken gaan ze al naar hun nieuwe baasjes. De afgelopen week zijn de pups verhuisd van het kantoor, waar ze geboren zijn en de werpkist staat, naar de woonkamer. Hier krijgen de pups ons huiselijke gezin mee maar ook de geluiden die daar bij horen met 3 pubers! Ook hebben de nieuwe eigenaren met de pups kennis gemaakt. Een heel bijzonder en mooi moment.  Het eten van de puppybrokken gaat heel goed, maar moeder blijft natuurlijk ook voeden. Dit wordt heel langzaam afgebouwd. De  komende week staat er veel op het programma voor de pups. Zo komt er steeds meer bezoek (zover Corona dit toelaat), gaan de pups naar buiten en gaan ze steeds meer de wereld verkennen. 

17 april 2021

 

Alweer 3 weken oud zijn de pups nu. De afgelopen week heb ik elke dag weer nieuwe dingen ontdekt bij de pups. Grommen, spelen, lopen, blaffen, uitdagen...... ect. Geweldig om is het om van deze nieuwe dingen te mogen genieten. Vanavond hebben de pups voor het eerst geweekt puppyvoer gekregen. Het is namelijk de bedoeling dat de pups gewent zijn aan brokken als ze met de nieuwe eigenaren mee naar huis gaan. Ook moeder krijgt er steeds meer werk aan om de pups goed te voeden en is goed voor haar dat ze nu heel langzaam kan afbouwen. De nieuwe eigenaren zijn of komen deze dagen ook allemaal op bezoek. Ivm met Corona wel een uitdaging maar het is volgens mij goed gelukt!! 


10 april 2021

 

Het gaat erg snel, de pups zijn nu alweer 2 weken. En wat zien we een verschil. De oogjes zijn geopend (het zicht is echter nog erg beperkt maar wordt elke dag beter). Ze zijn veel aan het oefenen met lopen, zitten, krabben maar ook blaffen en jawel piepen. Het beginnen nu echt kleine minihondjes te worden. Kijk maar eens goed naar de foto's van de eerste week en nu. Moeder Pip is een supermoeder. Erg cool en relaxt gaat ze met de pups om en de pups groeien als kool. Sommigen groeien wel heel erg hard. Het is echt genieten hoe goed het gaat. Er is geen enkele complicatie!! Heel fijn. Hopelijk blijft dit ook verder zo doorgaan!!

2 april 2021

 

De pups hebben hun eerste week bij ons er alweer opzitten. En wat doen ze het allemaal goed. Ze groeien echt als kool. Maar eigenlijk is het ook wel een beetje saai. Wat ze eten/slapen/eten ect. Het kruipt een beetje door de werpkist en je hoort van die gebeurlijke geluidjes. Ze moeten nog een hele ontwikkeling doormaken. Hoe mooi is het niet op als fokker hun hierin te mogen begeleiden!! Heel gaaf. Maar nu eerst weer de foto's. 


Hieronder de foto's van de eerste week!!


27 maart 2021

 

Een onrustige nacht volgt en ook de zaterdag begint onrustig. Het wachten is op de serieuze weeën. Die komen aan het eind van de middag. Dan worden de pups een voor 1 probleemloos geboren. Geweldig. Het zijn 4 reutjes en 4 teefjes!! Het is een mooie mix. 


 

26 maart 2021 

De ochtend begint zoals alle ochtenden beginnen. Maar in de loop van de middag avond verandert het gedrag van Pip. Ze wordt onrustiger en begint wat te hijgen. De eerste fase van de bevalling is begonnen. Ze heeft weinig eetlust en graaft verschillende gaten in de tuin. 


9 maart 2021

Het gaat heel erg goed met Pip. Maar je kunt wel merken dat ze goed zwanger is. Ze heeft erg veel honger, haar buik groeit als kool en ze doet het erg rustig aan. Ze begint al echt te waggelen. Ze krijgt extra voeding en ze mag de hele dag relaxen. Ze ligt veel in de auto te slapen. Dat vindt ze echt heel fijn. Ze moet nog 3 weken. Volgende week beginnen we met de voorbereidingen en de kraamkamer in orde te maken. De eerste namen zijn al bedacht. Dit keer beginnen de namen van de pups met de letter G.


23 februari 2021

 

Yesssss

Vanmiddag heeft er een echo plaatsgevonden van Pip om te kijken of de date met Scotty is gelukt en of ze dragend is van puppy's. En ja hoor.... we zijn erg blij te kunnen vertellen dat wij eind maart weer puppy's verwachten!!


Papa Scotty (Higgens vom Rollbach)
Papa Scotty (Higgens vom Rollbach)
Pip (Fraulein Souris Baby Andrea)
Pip (Fraulein Souris Baby Andrea)

26 januari 2021

 

Pip en ik zijn samen in de vroege ochtend afgereisd naar Bremen. Onder het genot van een kopje thee heb ik samen met Eva (eigenaar van dekreu Scotty (Higgens vom Rollbach)) gezellig gekletst. Pip had ondertussen een heel gezellig samen zijn met Scotty. Of de ontmoeting ook succes vol is geweest moet nog afgewacht worden. Over 4 weken wordt er een echo gemaakt.